Nyhetsbrev

Nyhetsbrev sommeren 2016

  
 
 
"Jesus sa til dem: Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!" (Markus 1:17) 
 
 
Kjære venner, brødre og søstre i Kristus! 
 
 
Etter 7 måneder med planlegging og diverse møtevirksomhet i Norge, er det en stor glede å bringe nyheter fra Romania igjen. Vi hadde en tur nedover i perioden 19. juli - 4. august og vi fikk oppleve mye der nede. All ære og takk til Gud.
 
Vi dro fra Sandefjord (Torp) tidlig tirsdag 19/7 og var framme i Bucuresti (Otopeni) kl 12:00. Vi ble hentet av min svoger Iosif Bors og kjørte en drøy time til hans hus i landsbyen Lipanesti, litt nordøst for byen Ploiesti i provinsen Prahova. Det er dette som er vårt hovedsatsingsområde for vår misjon i Romania. Det bor mer enn 800 000 innbyggere i dette fylket, så det er det mest folkerike fylket etter hovedstaden Bucuresti med sine 2 millioner innbyggere.
 
 
 
1. Såvidt ankommet og så rett i møtevirksomhet - dette er misjon!


Vi slappet av litt hjemme hos Iosif og Daniela, men allerede første kveld var det klart for det første møtet. Det skulle være i landsbyen Vorbilau kl 19:00. Der har jeg vært før, både med forkynnelse og utdeling av klær i fjor høst. Jeg gledet meg til dette gjensynet og det ble også er herlig møte. Det var omlag 35 stk til stede og møtet ble ledet av Viorel Manolache. Også mine svogere Iosif Bors og Morten Haugland var med og hadde hvert sitt innlegg i møtet. Jeg hadde hovedtalen, og den handlet om Guds fulle rustning, fra Efeserne 6:10-18. Viorel tolket fra engelsk til rumensk. Det var meget god respons og etter møtet kom hele forsamlingen fram foran plattformen for å få forbønn og for å innvie seg til tjeneste i Guds rike!

Register to read more...

Sterk åpningskonferanse med fokus på misjon

      

Bilde 1: Pastor Odd Victor Jørgensen flankert av de rumenske pastorene Mitica Hutan og Iosif Bors     
Bilde 2: Pastor Jan Hagen fra Elihumenigheten (til høyre) forteller om livet og tjenesten til Erik Sanders

 

Helgen 30 og 31 januar inviterte Forsoningens Tjeneste til konferanse i anledning vår åpning av nye lokaler i Brattbakken 1 på Nøtterøy. Dette skulle bli en sterk opplevelse og en helg med fokus på misjon.

Lørdag kveld var det duket for fest. Vi hadde annonsert med konsert og forventningene var store. Oppmøtet var også fantastisk, med over 110 stk til stede. Kveldens hovedgjest var den kjente evangelisten og artisten Edward John fra Kanal 10. Også lovsangsteamet fra Paktens Ark var med og satte sitt preg på kvelden med flott lovsang. Konserten ble også direktesendt på Kanal 10. En flott konsert med full trøkk, som satte standarden for helgen.

På søndag var det duket for 3 lange og gode møter. På formiddagen kl 11:00 talte Rigmor Holst fra Kanal 10. Hun er en frisk kvinnelig evangelist med et klart budskap. Kl 15:00 var det klart for misjonsmøte. Her fikk vi presentert menighetens visjon. Pastor Odd Victor Jørgensen intevjuet pastor Jan Hagen fra Elihumenigheten, som gav oss et meget interessant resyme av menighetens historie og den visjonære Erik Sanders. Vi fikk også en presentasjon av dagens misjonsarbeid i Polen og Romania. Vi hadde celebre gjester med oss. Fra Polen var pastor Piotr Tartar og fra Romania var pastorene Mitica Hutan og Iosif Bors.

Avslutningsmøtet kl 18:00 ble et sterkt profetisk møte. Menigheten ble først ledet i lovsang av lovsangsteamet fra Paktens Ark, samt de rumenske jentene Laura og Natalia. Etterpå fikk vi en meget sterk tale av pastor Mitica Hutan fra menigheten Betel i Câmpina i Romania. Etter talen var det mange som opplevde et kall til fornyet innvielse til Jesus, til tjeneste og misjon. Omlag et tyvetalls stk kom fram til forbønn og pastor Hutan profeterte detaljert og eksakt inn i livene til samtlige som kom fram i bønnekøen! Virkelig en sterk demonstrasjon av Den Hellige Ånds salvelse og den profetiske tjenesten i aksjon.

Etter denne flotte konferransen sitter vi bare igjen med takknemlighet til Gud. Dette var en sterk proklamasjon! Vi er etablert i nye lokaler på Nøtterøy, vi satser på misjon i flere land og vi kjenner Guds velbehag over det vi gjør. Derfor går vi også framtiden i møte med jubel og begeistring...

Nyhetsbrev fra misjonstur høsten 2015

 familie-romania 
 
 
"Jesus sa til dem: Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!" (Markus 1:17) 
 
 
Kjære venner, brødre og søstre i Kristus!
 
Det er med stor glede og begeistring jeg bringer nyheter fra vår tur til Romania i perioden 20.09. - 07.10.2015. Inntrykkene er mange og Gud har gjort store ting! 
  
 
1. De første tre dagene i Romania 
  
 
De første dagene, fra søndag 20. til onsdag 23. september, var rolige dager som vi tilbragte hos vårt vertskap, Daniela og Iosif Bors. Daniela er søster til min kone og vi bodde meget godt hos dem. De bor i landsbyen Lipanesti, som ligger 10 km nordøst for byen Ploiesti. Ploiesti er en by på 227 000 innbyggere, som ligger 75 km nord for hovedstaden Bucuresti. 
 
Disse dagene var varme og solrike, med temperatur på 25 - 28 plussgrader. Det var godt å slappe av i hagen i bare shortsen. Vi var også i byparken med barna og ellers la planer for den kommende helgen med besøk fra Norge. 
 
 
2. Besøk fra Norge og "fullpakket" program
  
 
På onsdag kveld dro jeg og min svoger Iosif til den store  flyplassen nord for hovedstaden, for å ta imot besøket fra Norge og menigheten Forsoningens Tjeneste. Det var pastor Odd Victor Jørgensen med sin kone Olaug og evangelist Terje Bonde. Flyet var en time forsinket, så klokken var nesten ett på natten da vi endelig så dem i ankomsthallen. Så ble det en times kjøretur til Lipanesti og Iosifs hus. Der ventet et godt måltid og gode senger.
 

Register to read more...

Hjelpesending til Romania

  

 

Kjære venner, brødre og søstre i Kristus! 

 
Etter at vi kom hjem fra vår nesten tre uker lange opphold i Romania tidligere i høst, begynte vi straks å se etter mulighet for å få til en hjelpesending med klær, leker og andre artikler til fattige og trengende familier som vi møtte da vi var der nede. Vi vurderte flere mulige løsninger.

 

Så viste det seg for at min svoger Aurica Mocanu, som er fra Tirgoviste i Romania men nå bor i Norge sammen med sin familie, ønsket å kjøre varebilen sin ned til Romania og parkere den der over vinteren! Dette kom på akkurat rette tidspunkt og varebilen er også av akkurat passe størrelse. Det er en Mercedez Benz Sprinter 310. Det er en typisk varebilstørrelse. Bilen var egentlig innredet som buss (9 seter) men vi beholdt kun tre seter og tok ut resten.

 

Vi var innom lokalene til Forsoningens Tjeneste i Tønsberg fredag 30. oktober, og lastet inn sekker og esker med klær, leker, sko etc. Vi hadde også med oss noen printere, kopimaskinger og annet pc-utstyr. I tillegg fikk vi noen ekstra sekker fra familie og venner hjemme i Grimstad.

 

1. Lang kjøretur, men uten et eneste problem!

 

 

Vi startet tidlig om morgenen onsdag 11. november. Da vi kom til Kristiansand og skulle ta Danskebåten, traff vi Olaug og Odd Victor Jørgensen. De ble med oss over til Hirtshals og sørget dermed også for billettene våre.

 

Vel framme i Hirtshals satte Aurica seg bak rattet og vi kjørte nedover Danmark, til vi kom over grensen til Tyskland, ved Flensburg. Så kjørte jeg resten av dagen nedover Tyskland, helt til vi kom til Nurnberg rundt kl 23:00 på kvelden. Aurica visste om et motel i Nurnberg som drives av en rumensk familie. Vi overnattet der.

Register to read more...

Olav Fjærli forkynner i Romania

   Her er Olav Fjærli i full utfoldelse med evangeliet på en tur til Romania sommeren 2014. Olav forkynner evangeliet på engelsk som så tolkes til rumensk. Etterpå er det frisk sang og bønn for syke. Opptaket er fra møte i landsbyen Rancaciov, der Olavs svoger Aurica Mocanu har reist kirkebygg og startet menighet.

Se video her


På samme turen fikk Olav også anledning til å tale i Filadelfia Bucuresti, som er en av de største menighetene i hovedstaden med over 1000 medlemmer. Olav taler om Verdens Lys (Sol og måne), tolket av pastor Nicu Oros.


Se video her
 


Du
 er viktig for Guds Rike!

Det er fint at vi alle kan bruke den moderne mediaverden. Det gjør det enkelt å holde kontakt med hverandre. Det er ofte mange ting det hadde vært fint å spørre andre om. Her kan du sende spørsmål, eller du kan sende ”ris eller ros” til oss, da vet vi hva vi kan gjøre bedre i fremtiden.

Vil du at vi skal stå i tro sammen med deg for dine behov. Ta kontakt, det er mye lettere å stå sammen med noen andre som ber og søker Gud.

Kontakt oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 
+47 405 63 798 - Olav Fjærli (Misjonsleder Romania)
+47 456 18 210 - Odd Victor Jørgensen (Pastor)  

Om Forsoningens tjeneste

Forsoningens Tjeneste startet i 1986, ut fra Menigheten Elihu Vestfold. Pastor og grunnlegger Erik Sanders drev misjon i Øst Europa gjennom alle disse årene og etablerte menigheten Forsoningens Tjeneste i 1999. I tillegg til misjon og nødhjelp skal vi drive evangelisering nasjonalt og internasjonalt. I dag ledes arbeidet av pastor Odd Victor Jørgensen.

Forsoningens Tjeneste Sør ble etablert sensommeren 2013. Vi er en misjonsorganisasjon som sammen med modermenigheten driver misjon og nødhjelp i Polen,  Romania og Afrika. I tillegg  til lokalk engasjement. Arbeidet ledes av Olav Fjærli.

Forsoningens tjeneste

Forsoningens tjeneste Øst
Postboks 1114 Kaldnes
3119 Tønsberg.

Besøksadresse:
Brattbakken 1
3128 Nøtterøy
 
Telefon: Pastor
Mobil: +47 930 511 87 
E-post: odd@fotj.no

Forsoningens tjeneste Sør
Misjon og nødhjelp - Romania.
Leder - Olav fjærli
Klomreheia 30
4885 Grimstad.
Norway
 

Mobiltlf. +47 405 63 798
e-post - olavfjarli@gmail.co

Beliggenhet

S5 Box