Nyhetsbrev

Hjelpesending til Romania

  

 

Kjære venner, brødre og søstre i Kristus! 

 
Etter at vi kom hjem fra vår nesten tre uker lange opphold i Romania tidligere i høst, begynte vi straks å se etter mulighet for å få til en hjelpesending med klær, leker og andre artikler til fattige og trengende familier som vi møtte da vi var der nede. Vi vurderte flere mulige løsninger.

 

Så viste det seg for at min svoger Aurica Mocanu, som er fra Tirgoviste i Romania men nå bor i Norge sammen med sin familie, ønsket å kjøre varebilen sin ned til Romania og parkere den der over vinteren! Dette kom på akkurat rette tidspunkt og varebilen er også av akkurat passe størrelse. Det er en Mercedez Benz Sprinter 310. Det er en typisk varebilstørrelse. Bilen var egentlig innredet som buss (9 seter) men vi beholdt kun tre seter og tok ut resten.

 

Vi var innom lokalene til Forsoningens Tjeneste i Tønsberg fredag 30. oktober, og lastet inn sekker og esker med klær, leker, sko etc. Vi hadde også med oss noen printere, kopimaskinger og annet pc-utstyr. I tillegg fikk vi noen ekstra sekker fra familie og venner hjemme i Grimstad.

 

1. Lang kjøretur, men uten et eneste problem!

 

 

Vi startet tidlig om morgenen onsdag 11. november. Da vi kom til Kristiansand og skulle ta Danskebåten, traff vi Olaug og Odd Victor Jørgensen. De ble med oss over til Hirtshals og sørget dermed også for billettene våre.

 

Vel framme i Hirtshals satte Aurica seg bak rattet og vi kjørte nedover Danmark, til vi kom over grensen til Tyskland, ved Flensburg. Så kjørte jeg resten av dagen nedover Tyskland, helt til vi kom til Nurnberg rundt kl 23:00 på kvelden. Aurica visste om et motel i Nurnberg som drives av en rumensk familie. Vi overnattet der.

 

Etter en god frokost torsdag morgen, kjørte vi østover Tyskland, gjennom Østerrike og Ungarn, og var framme ved grensen mellom Ungarn og Romania kl 18:00 på kvelden. Det var knyttet en viss spenning til hvordan grensepolitiet ville oppføre seg og om vi evt ville få en gjennomsøking av hele bilen. Men vi skjønte fort at vi var båret på bønnearmer. Grensepolitiet kikket bare litt på passene våre og stilte ingen spørsmål vedr. lasten. Så var det bare å kjøre videre!

 

Det var fortsatt 7 - 8 timer igjen å kjøre, så vi skjønte at vi ville komme fram midt på natten. Vi kjørte derfor rett til Tirgoviste, hvor Aurica har hus. Så overnattet vi der.

 

På fredag ettermiddag dro vi til Iosif Bors, som ventet på oss i Lipanesti. Iosif bor i en landsby som ligger 15 km utenfor Ploiesti - en by på 227 000 innbyggere. Vi brukte en times tid på å laste ut av bilen. Etter litt mat dro Aurica hjem til Tirgoviste, mens jeg ble igjen hos Iosif og Daniela Bors i Lipanesti.

 

 

2. Herlig gjensyn med gamle venner i Rancaciov
 

 

På lørdag var vi nede i Ploiesti og handlet, før vi tok turen ut til min svigermor i landsbyen Habud. På kvelden dro vi til nabofylket Dambovita, for å være med på møte i menigheten "Cortul Intalnirii" (Tabernakelet) i landsbyen Rancaciov. Aurica Mocanu er oppvokst i denne landsbyen, og har reist kirkebygget der for noen år siden. 

 

Det ble et fint møte i Rancaciov. Jeg fikk bl.a møte pastor Nelu Floarea og hans kone Florica. Florica er søster til min svigermor. Det var stor gjensynsglede. Nelu Floarea bor i Tirgoviste og er pastor for menigheten Betel. Men han har samtidig hovedansvar for mange små menigheter som ikke har egen pastor. Nelu har vært min hovedkontakt i Romania siden jeg traff ham første gang i 1999. Jeg prekte på dette møtet om "Verdens lys". Også mine svogere (Aurica og Iosif) delte Guds Ord. Pastor Nelu Floarea ledet møtet.

 

 
3. Herlig søndag med tre sterke møter 

 

 

Søndag 15. november ble en meget begivenhetsrik dag. Vi var oppe tidlig på morgenen, for denne dagen skulle vi til landsbyen Vorbilau, til et møte som startet kl 09:00. Dette er en ung menighet, med et kirkebygg som er uferdig. Det er kun et rom i 2. etasje som er ferdig innredet. Her kom omlag 40 stk og vi hadde et fantastisk møte. En lokal broder som heter Cornel startet møtet og deretter tok Iosif Bors over møteledelsen. Vi hadde med oss en tolk som heter Mihai. Han tolket fra engelsk til rumensk da jeg talte. Jeg talte om Verdens lys også her. En ung jente/dame kom fram og sa at hun ville ta imot Jesus og bli en kristen. Vi ba frelsesbønn med henne! 

 

Fra Vorbilau gikk turen direkte til menigheten Betlehem i Boldesti, landsbyen der Iosif Bors bor. Her ventet en fullsatt menighet på oss, og vi ankom rundt kl 11:30. Også her var jeg hovedtaler og jeg talte om å være menneskefiskere. Det var en sterk atmosfære i møtet og mange var grepet av budskapet. Tolken Mihai var med oss hele dagen, så han tolket også her.

 

På kvelden var det møte i Betel Ploiesti kl 17:00. Dette er hjemmemenigheten til Iosif Bors. Jeg omtalte denne menigheten flere ganger i forrige nyhetsbrev. Vi var ikke så mange til stede, omlag 25 stk, men det ble et sterkt møte likevel. Jeg talte om det å forvalte Guds rike. Budskapet hadde fokus på det å helbrede de syke. 

 

Etter talen var det tid for å praktisere det man preker om, så jeg inviterte til forbønn. 9 stk kom fram og flere av dem vitnet om at Gud rørte konkret ved dem. En mann med store smerter i armen kunne veive rundt med den uten smerter etter forbønn. En gammel dame som ikke hadde sovet ordentlig på 5 netter, kom ut til oss da vi skulle sette oss i bilen og sa: "Nå puster jeg helt normalt. Jeg kunne ikke puste godt den siste uken. Takk Jesus!"

 

Så Guds rike går fram og det var herlig med en så flott dag i Herrens tjeneste. Ikke akkurat hverdagskost å preke tre ganger på samme dag! Min svoger Iosif Bors er veldig god til å legge opp møter og har mange flotte kontakter rundt omkring.

 

 

4. Utdeling av hjelpesendingen

 

 

På mandag kom endelig tiden for å dra ut med klær og leker til fattige familier. Først dro vi sammen med lederen i Betlehem Boldesti, Marcel Stanciu, til to fattige familier i hans menighet.

 

Vi besøkte også to døvstumme menn som jeg fortalte om i forrige nyhetsbrev. De ble veldig glade da vi kom med en sekk med klær til dem. Vi kunne også glede oss over at de har fått bygget ferdig et lite hus med et soverom inni. Den ene døvstumme var så stolt over å vise oss huset. Det var gripende å se deres glede og takknemlighet.

  

Litt senere på dagen dro vi inn til Ploiesti sentrum og møtte pastor Georghe Uiuiu. Vi hadde med noen sekker med klær og leker som vi satte inn i et lagerrom i menigheten der. Uiuiu er pastor for Emmanuel Ploiesti, som har over 400 medlemmer. Det er mange fattige og trengende i menigheten, så disse sekkene kom nok meget godt med.

 

På kvelden sorterte vi ut et par sekker som Iosif skulle ta med til menigheten i landsbyen der han vokste opp - i Carbunesti. Også der bor det flere fattige og trengende. Vi møtte også Iosifs gode venn, Viorel Manolache, og planla en tur til landsbyen Vorbilau på torsdag formiddag.

 

På tirsdag 17. november dro vi da ut til Vorbilau. Viorel hadde bedt fattige i landsbyen om å møte opp i kirken, for å få delt ut ting de trenger. Det kom en 10-12 stk. Vi hadde med oss noen sekker også her, som vi delte ut. Etterpå hadde vi en herlig bønnestund, der jeg bl.a ba for 5 stk som var syke. 

 

Etter dette var det bare å komme seg hjem til Lipanesti og spise et kort måltid, før turen gikk til flyplassen utenfor Bucharesti og reise hjem til Norge.

 

Vi er meget takknemlige til Gud for denne vellykkede og herlige turen, og vi har allerede begynt å planlegge for en ny hjelpesending til våren.

 

 

5. Vil du være oss i dette arbeidet?

 

 

Om du som leser, ønsker å støtte dette arbeidet, kan du gi din pengegave på kontonr:   2801.35.84429  i Sparebanken Sør  . Ingen beløp er for lite. Kan du gi en engangsgave på kr 200,- eller kr 100,- eller om det så er kun kr 50,- så er det viktig for arbeidet videre. 
 
Og om du kjenner at Gud legger dette arbeidet på ditt hjerte slik at du vil være med og støtte fast, med et månedlig beløp, så er kontonummret det samme. Vi vil spesielt komme med en frimodig oppfordring til å tegne deg som fast støttepartner med kr 100,- per måned. Dette er et beløp som er overkommelig for de fleste. Har du lyst til å bli med på det? Da er det fint om du tar kontakt med oss. Du kan sende e-post direkte til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Gud velsigne deg og dine! 

 

Din bror i Herren Jesus Kristus

Olav Fjærli

 

 

 


 

Om Forsoningens tjeneste

Forsoningens Tjeneste startet i 1986, ut fra Menigheten Elihu Vestfold. Pastor og grunnlegger Erik Sanders drev misjon i Øst Europa gjennom alle disse årene og etablerte menigheten Forsoningens Tjeneste i 1999. I tillegg til misjon og nødhjelp skal vi drive evangelisering nasjonalt og internasjonalt. I dag ledes arbeidet av pastor Odd Victor Jørgensen.

Forsoningens Tjeneste Sør ble etablert sensommeren 2013. Vi er en misjonsorganisasjon som sammen med modermenigheten driver misjon og nødhjelp i Polen,  Romania og Afrika. I tillegg  til lokalk engasjement. Arbeidet ledes av Olav Fjærli.

Forsoningens tjeneste

Forsoningens tjeneste Øst
Postboks 1114 Kaldnes
3119 Tønsberg.

Besøksadresse:
Brattbakken 1
3128 Nøtterøy
 
Telefon: Pastor
Mobil: +47 930 511 87 
E-post: odd@fotj.no

Forsoningens tjeneste Sør
Misjon og nødhjelp - Romania.
Leder - Olav fjærli
Klomreheia 30
4885 Grimstad.
Norway
 

Mobiltlf. +47 405 63 798
e-post - olavfjarli@gmail.co

Beliggenhet

S5 Box