Nyhetsbrev

Nyhetsbrev sommeren 2016

  
 
 
"Jesus sa til dem: Følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!" (Markus 1:17) 
 
 
Kjære venner, brødre og søstre i Kristus! 
 
 
Etter 7 måneder med planlegging og diverse møtevirksomhet i Norge, er det en stor glede å bringe nyheter fra Romania igjen. Vi hadde en tur nedover i perioden 19. juli - 4. august og vi fikk oppleve mye der nede. All ære og takk til Gud.
 
Vi dro fra Sandefjord (Torp) tidlig tirsdag 19/7 og var framme i Bucuresti (Otopeni) kl 12:00. Vi ble hentet av min svoger Iosif Bors og kjørte en drøy time til hans hus i landsbyen Lipanesti, litt nordøst for byen Ploiesti i provinsen Prahova. Det er dette som er vårt hovedsatsingsområde for vår misjon i Romania. Det bor mer enn 800 000 innbyggere i dette fylket, så det er det mest folkerike fylket etter hovedstaden Bucuresti med sine 2 millioner innbyggere.
 
 
 
1. Såvidt ankommet og så rett i møtevirksomhet - dette er misjon!


Vi slappet av litt hjemme hos Iosif og Daniela, men allerede første kveld var det klart for det første møtet. Det skulle være i landsbyen Vorbilau kl 19:00. Der har jeg vært før, både med forkynnelse og utdeling av klær i fjor høst. Jeg gledet meg til dette gjensynet og det ble også er herlig møte. Det var omlag 35 stk til stede og møtet ble ledet av Viorel Manolache. Også mine svogere Iosif Bors og Morten Haugland var med og hadde hvert sitt innlegg i møtet. Jeg hadde hovedtalen, og den handlet om Guds fulle rustning, fra Efeserne 6:10-18. Viorel tolket fra engelsk til rumensk. Det var meget god respons og etter møtet kom hele forsamlingen fram foran plattformen for å få forbønn og for å innvie seg til tjeneste i Guds rike!
 
Onsdag ble barnas dag. Vi dro til en landsby som heter Bucov. Den ligger litt utenfor Ploiesti. Der besøkte vi en stor park, samt tok med barna i en dyrehage (Zoo). De hadde mange flotte dyr og det var moro å se både aper, løver, tigre og bjørner. Veldig moro for barna.
 
Jeg har mange ganger hørt om saltgruvene i Slanic, men jeg hadde aldri vært og sett på dem. Men på torsdag dro vi dit. Det var en meget spesiell opplevelse. Her har gruveselskapet Salina gravd store katedrallignende huler nede i fjellet. Disse hulene var veldig høye, brede og lange. Og her inne kunne man også finne forlystelser som biljard, bordtennis, ballbinge for fotball, gocart-biler, hoppeslott m.m. Jeg får bare vise til fotoalbum for å få et bedre inntrykk av dette.

På torsdag kveld var det endelig møte i Daniela og Iosifs hjemmemenighet, Betel Ploiesti kl 18:00. Iosif ledet møtet og min svoger Morten hadde et innlegg. Også her hadde jeg hovedtalen og også her var budskapet om Guds fulle rustning. Det var cirka 25 stk til stede.
 
På fredag var vi en tur hos min svigermor, i landsbyen Habud. Her var også min kones brødre Gabriel og Emil Georgescu, som begge bor og jobber i Bergen i Norge. De var på ferie i Romania samtidig som oss. 

På fredag kveld dro vi til en familiekonferanse i landsbyen Soranu. Konferansen ble holdt i en meget flott menighetsbygning der (Betania Soranu). Menighetens pastor har flere brødre og søstre i USA og har blitt sponset derfra. Menigheten ble stiftet i 2003 og er 13 år gammel. Det var et stort lokale, med over 300 stk til stede. Det var flere pastorer og ledere der, og hovedtaler var pastor Nelu Brie fra Sibiu. Han underviste om mannens og kvinnens ansvar i ekteskapet. Det var også mulig å stille spørsmål fra salen. Dette var et meget bra møte!
 
På lørdag dro vi til Bucuresti. Vi tilbrakte hele dagen her, hovedsakelig i Herestrau park. Den er veldig stor, med en svær innsjø i midten. I og med at vi hadde med 3 større barn og 2 bitte små, var det viktig å balansere mellom misjon og ferie med familie og barn. Men dette ble en meget koselig dag.

 

2. Søndag og to møter
 
 
 
På søndag er det alltid 2 møter i menighetene i Romania. Vi sto opp tidlig på morgenen og gjorde oss klare til å dra til byen Valeni de Munte. Her skulle vi på møte i menigheten Maran-Ata. Det er en ganske stor menighet og det var over 100 stk til stede som ventet på oss da vi ankom akkurat til møtet begynte kl 09:00. Iosif hadde et åpningsinnlegg og pastoren hadde også et innlegg. Jeg hadde hovedtalen. Denne gang talte jeg om Verdens Lys, ut fra tekstene i Johannes 8:12 og Matteus 5:14-16. Jesus er solen (selvproduserende lys og energi), mens vi er månen (som reflekterer lys og energi fra solen). Jeg ble tolket av en ung dame fra menigheten.

På kvelden var det møte i Betel Ploiesti kl 17:00. Normalt kommer det ikke så mange på møter i denne menigheten, da den er nokså ny og ligger litt i utkanten av Ploiesti. Men denne gangen var det mer folk til stede. Jeg kan tenke at der var et sted mellom 60 og 70 stk! Daniel Michailache ledet møtet. Også Iosif Bors hadde et innlegg og jeg hadde hovedtalen. Jeg talte om Med Jesus i stormen, ut fra Matteus 14:22-32. Min kone Mirela tolket fra norsk til rumensk. Det var 6-7 stk som kom fram til forbønn etter møtet, og midt i blandt dem var en tidligere bokser som kom for å ta imot Jesus og bli frelst!
 
 
 
3. Gjensyn med gamle gode kontakter og omvisning i Casa Popurului
 
 
 
På mandag 25/7 dro min kone på barneleir med min sønn og hans to kusiner. De skulle være der helt til lørdag. Det var en meget fin barneleir, i byen Curtea de Arges, i provinsen Arges. Det var cirka 150 barn på leiren.

På mandag kveld var det møte i Emanuel Ploiesti kl 18:00. Jeg dro dit sammen med min svoger Iosif. Denne gangen skulle jeg ikke delta i møte, kun være til stede. Og det var et meget sterkt møte. Det ble ledet av pastor George Uiuiu og hovedtaler var den tidligere misjonæren Nutu Kaba, som bl.a har samarbeidet med Reinhard Bonnke i Afrika. Han hadde en evangelisk preken og etterpå inviterte han til forbønn for å bli frelst, fornye sitt kall, bli åndsdøpt og helbredet. Full pakke med andre ord! Det var fullsatt lokale med over 250 stk til stede!
 
Etter dette hadde vi noen rolige dager, hvor vi bl.a dro til Tirgoviste for å hilse på pastor Nelu Floarea og hans familie. Vi hadde en vidunderlig stund der, med samtale, fellesskap, sang og bønn.
 
På torsdag 28/7 var det igjen møte i Emanuel Ploiesti kl 18:00. Dette er den eldste (stiftet i 1953) og største pinsemenigheten i Ploiesti, med over 400 medlemmer. Men lokalet er litt lite og trangt. Pastor George Uiuiu ledet møtet og tolket meg. Jeg talte om Med Jesus i stormen. Det var omlag 100 stk til stede.
 
På fredag dro vi igjen til hovedstaden Bucuresti, og denne gang for å se på det storslagne Casa Popurului, også kjent som Ceausescus palass. Dette er verdens nest største bygning (kun Pentagon i USA er større). Vi hadde en guidet omvisning som tok 1,5 time. Min svoger Morten tok mange flotte bilder inne i bygningen og jeg tok noen oppe på takbalkongen. Det var helt ubeskrivelig flotte saler og rom inne i bygningen og det å stå på taket og se utsikten over Bucuresti med sine 2 millioner innbyggere var også en meget spesiell opplevelse.
 
På lørdag 30/7 slappet vi av hos Iosif og Daniela, mens vi ventet på at min kone skulle komme tilbake fra barneleiren sammen med barna. På kvelden dro vi sammen med Iosif og spaserte rundt i sentrum av Ploiesti.
 
 
 
4. En meget innholdsrik og viktig søndag
 
 
 
Søndag 31/7 ble en meget viktig dag. Jeg sto opp tidlig og dro sammen med min svoger Gabriel Georgescu til Bucuresti. Her skulle vi først på møte i Filadelfia Bucuresti kl 09:00. Dette er en stor menighet, med over 850 medlemmer. Min kone vokste opp i denne menigheten. Møtet ble ledet av pastor Nicu Oros. Det var også han som hadde hovedtalen, som handlet om disippelen Andreas. Det var en meget interessant tale. Min svoger Gabriel sang en sang og jeg hadde en kort hilsen, tolket av pastoren. Det var et fint møte med mye folk og et langt program.

Etter møtet dro jeg og min svoger Gabriel ut på et meget viktig oppdrag. Jeg hadde blitt oppringt av en god venn i Norge, en predikant som heter Shervin Ebrahimian. Han fortalte om et kristent par fra Iran, som flyktet fra Iran, via Romania og til Norge. Dette paret har oppholdt seg i Norge i nesten et år, på asylmottak, men ble nå tvangsendt ut av landet. Ettersom Romania var deres første destinasjon i Europa, ble de sendt dit. Her hadde mannen (Bakthiar) blitt arrestert og sendt til et fengsel i havnebyen Constanta. Kona hadde ikke hørt fra mannen etter at han ble arrestert. Kona var blitt sendt til et slags asylmottak, som drives av en frivillig organisasjon i Bucuresti. 

Vi fant fram til adressen og fikk treffe denne damen fra Iran (Nahid). Jeg har truffet dem før, i hjemmet til Shervin i Norge. Vi kjente igjen hverandre, og det var tydelig at hun var meget glad for å få besøk av noen kristne som hun kunne ha tillit til. Hun snakket kun persisk (farsi) så det var vanskelig å kommunisere med henne. Men vi fikk klarhet i en del ting. Hun og mannen hadde blitt sendt fra Norge kun med de klærne de hadde på seg og hun hadde ingen andre eiendeler enn klærne og mobiltelefonen sin. Ingen penger. Jeg og Gabriel dro og kjøpte inn litt matvarer til henne, samt gav henne litt penger. Vi fikk også bedt sammen med henne.

Deretter dro vi tilbake til Filadelfia Bucuresti for kveldsmøte kl 18:00. Vi traff igjen pastor Nicu Oros, og fikk snakket litt med ham før møtet. Han lovte å koble Nahid med noen fra menigheten som kunne dra og besøke henne regelmessig. Etter møtet traff vi da også to jenter som kunne farsi og som lovte å ta kontakt med henne. 

Dette kveldsmøtet var stappet med poster på programmet. Møtesalen var smekk full og det var også tydelig at mange var hjemme i Romania på ferie fra andre land. Det var mange innslag i møtet. Min svoger Gabriel hadde tale i slutten av møtet. Det var en sterk tale om viktigheten av å innvie seg for Gud og sette Ham først. Et ransakende budskap.
 
På mandag var vi hele dagen i Habud, hos min svigermor. Vi badet i elven i landsbyen, og min svoger Morten fikk prøve å være med å fange fisk med bare hendene! 


 
5. Utdeling av matvarer til fattige familier
 
 
På tirsdag 2/8 dro jeg og Iosif for å handle inn matvarer til utdelig til fattige familier i landsbyene Vorbilau og Boldesti- Vi tok først ut penger som har blitt sendt fra Norge og satt inn på konto i Romania. Med disse pengene kjøpte vi inn 20 store potetsekker, pakker med olje for steking og matlaging, mel, sukker, pasta, nudler, kjeks, melk, såpe og noe hermetikkvarer. Vi kjøpte også noe smågodt å ha til utdelig til barn.

Deretter gikk turen innom Viorel Manolache, hvor vi også hilste på kona og barna hans. Deretter kjørte vi til landsbyen Vorbilau, hvor det bor mange fattige familier som er med i menigheten der. På vei dit, dro vi også og kjøpte 10 blikkplater til tekking av taket til en dame i menigheten der. 

Vi besøkte omlag 15 familier i Vorbilau og fikk delt ut mye mat. Det var stor glede å spore hos disse fattige familiene. Vi besøkte også et eldre par i menigheten, og ba for den gamle damen som hadde mye problemer med knærne. Guds kraft var mektig til stede og kvinnen ble helbredet i knærne. Vi ba også for deres datter, som var plaget av depresjon og forvirring etter å ha levd et hardt liv med prostitusjon m.m.

Vi dro også innom et par familier i Boldesti, bl.a en familie som vi har besøkt før, som hadde mange flotte kaniner. (Se video om fattigdommen i Romania).
 
På tirsdags kveld var det møte i menigheten Harul (Nåde) i sør Ploiesti kl 19:00. Pastor Mitica Hutan, som vi hadde på besøk her i Norge i januar, har hovedansvaret for denne menigheten. Det var stor glede over å treffe Mitica igjen. Han hadde med seg sin kone og sønnen som spilte gitar i møtet. Denne menigheten ligger i et fattigere område i sør-enden av Ploiesti. Det er mange sigøynere som bor her. Men menigheten var ren og velholdt. Det var omlag 50 stk til stede. Jeg talte i dette møtet, og temaet var Verdens Lys. Det var en jente på 10 år som tolket meg fra norsk til rumensk! Denne jenta har bodd 8 år i Norge og kan bedre norsk enn rumensk. Mitica hadde en sluttappell etter talen min. Det var et meget fint møte, som varte i 3 timer!

På onsdag formiddag kom Mitica Hutan hos Iosif, slik at vi (jeg, Iosif, Morten, Mitica og sønnen hans) kunne sette oss ned og samtale om planene framover. Senere på dagen dro jeg og Iosif til en landsby for å salve og be for en kvinne som har vært veldig plaget av byller og utslett på kroppen. Vi salvet henne med olje, la hendene på henne og ba for henne. Og hun kjente en veldig kraft som rørte ved henne!

Vi dro så tilbake til Lipanesti, for å ha den siste kvelden med felleskap sammen med Daniela og Iosif Bors. Vi la oss tidlig, for kl 02:00 måtte vi dra fra Lipanesti, for å være på flyplassen tidsnok til å ta flyet tilbake til Norge. Morten måtte også levere leiebil der på flyplassen. Flyet gikk kl 05:15 og da var vi igjen på vei tilbake til Norge for denne gang. :-) 
 


6. Vil du være oss i dette arbeidet?
 
 
 
Om du som leser, ønsker å støtte dette arbeidet, kan du gi din pengegave på kontonr:  2801.35.84429  i Sparebanken Sør. Ingen beløp er for lite. Kan du gi en engangsgave på kr 200,- eller kr 100,- eller om det så er kun kr 50,- så er det viktig for arbeidet videre. 
 
Og om du kjenner at Gud legger dette arbeidet på ditt hjerte slik at du vil være med og støtte fast, med et månedlig beløp, så er kontonummret det samme. Vi vil spesielt komme med en frimodig oppfordring til å tegne deg som fast støttepartner med kr 100,- per måned. Dette er et beløp som er overkommelig for de fleste. Har du lyst til å bli med på det? Da er det fint om du tar kontakt med oss. Du kan sende e-post direkte til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Gud velsigne deg og dine! 

 

Din bror i Herren Jesus Kristus

Olav Fjærli

Om Forsoningens tjeneste

Forsoningens Tjeneste startet i 1986, ut fra Menigheten Elihu Vestfold. Pastor og grunnlegger Erik Sanders drev misjon i Øst Europa gjennom alle disse årene og etablerte menigheten Forsoningens Tjeneste i 1999. I tillegg til misjon og nødhjelp skal vi drive evangelisering nasjonalt og internasjonalt. I dag ledes arbeidet av pastor Odd Victor Jørgensen.

Forsoningens Tjeneste Sør ble etablert sensommeren 2013. Vi er en misjonsorganisasjon som sammen med modermenigheten driver misjon og nødhjelp i Polen,  Romania og Afrika. I tillegg  til lokalk engasjement. Arbeidet ledes av Olav Fjærli.

Forsoningens tjeneste

Forsoningens tjeneste Øst
Postboks 1114 Kaldnes
3119 Tønsberg.

Besøksadresse:
Brattbakken 1
3128 Nøtterøy
 
Telefon: Pastor
Mobil: +47 930 511 87 
E-post: odd@fotj.no

Forsoningens tjeneste Sør
Misjon og nødhjelp - Romania.
Leder - Olav fjærli
Klomreheia 30
4885 Grimstad.
Norway
 

Mobiltlf. +47 405 63 798
e-post - olavfjarli@gmail.co

Beliggenhet

S5 Box